Dag van Respect

Sinds een aantal jaar vieren we in november de Dag / Week van Respect  op school. Dit is een landelijke actie en bestaat sinds 2006. Veel scholen in Nederland werken mee aan deze week/dag.

We hebben ook dit jaar samen met de kinderen het (tijdelijke) respecthek van de Roos op het Reinier Claeszenplein gemaakt. Op dit hek willen we laten zien met woorden en beelden dat we respect hebben voor onszelf, voor de ander en voor onze omgeving. En daar zijn we trots op.

Dit schooljaar zijn we daarnaast ook aan de slag gegaan met per klas verschillende klusjes in en om de school om het respect voor onze omgeving te benadrukken.

Soms nodigen we ook speciale gastsprekers uit om te komen praten over respect. Zo is in een eerder schooljaar onze eigen schoonmaakster van school, Elif, en twee medewerkers van het GVB op bezoek geweest in groep 7/8.

Onderstaand een foto impressie van deze dag. Bovenaan foto's van het huidige schooljaar 2014/2015, daaronder van een eerder schooljaar.