Docententeam

Gert Geertsma

Directeur

Foto Gert Geertsma

Ik ben Gert Geertsma en sinds 1 augustus 2017 directeur van De Roos. Als je eenmaal de school binnenloopt wil je niet meer weg. De betrokkenheid, de ontspannen en gezellige sfeer en de grote diversiteit aan kinderen en ouders maken De Roos een prachtige school.

Marjolein Brouwer

Intern begeleider / MT-lid (ma/wo/do)

Foto Marjolein Brouwer

Ik ben Marjolein Brouwer en ik werk alweer bijna 10 jaar met veel plezier als intern begeleider op De Roos. Daarvoor heb ik op 2 andere Amsterdamse basisscholen gewerkt, waarvan de eerste 12 jaar als leerkracht.
Als intern begeleider houd ik me bezig met de vragen die kinderen stellen aan ons onderwijs, en wat dit betekent voor de aanpak in de klas en op school. Ik zoek samen met de leerkracht en de ouders naar de beste kansen voor een goede ontwikkeling van kinderen.

De leerkracht maakt het verschil in een klas. In mijn begeleiding probeer ik het beste uit de leerkracht te halen zodat hij of zij met plezier, vanuit de visie van De Roos, aansluit bij wat kinderen nodig hebben.

Marieke Hollander

Groep 7 (ma/di/wo) / midden-bovenbouwcoördinator / MT-lid (do/vrij)

timthumb.php?src=MjAxNC0wOC9mb3RvLXdlYnNpdGUtbWFyaWVrZS5wbmc=&w=200&h=200

Ik ben Marieke Hollander, 40 jaar oud en alweer vijftien jaar met heel veel plezier aan het werk op OBS de Roos. Dit jaar geef ik les in groep 7 en ben ik de midden-bovenbouwcoördinator.

Het is voor mij een uitdaging leerlingen te motiveren hun niveau op de verschillende vakgebieden te verbeteren. In mijn vrije tijd heb ik een studie tot gedragsspecialist afgerond. Hiermee hoop ik een extra bijdrage te kunnen leveren aan de sociale competenties van onze leerlingen.

Heavenly Oerlemans

Groep Nieuwkomers 1 (ma/di/wo) en NK-coördinator/MT-lid (do)

foto van juf Heavenly

Mijn naam is Heavenly Oerlemans en ik ben sinds schooljaar 2012-2013 werkzaam op De Roos. Drie dagen per week ben ik juf van Nieuwkomers 1. Daarnaast werk ik één dag ambulant als nieuwkomers-coördinator.

In de nieuwkomersgroepen zitten leerlingen die pas net in Nederland zijn. Zij krijgen onderwijs dat voornamelijk gericht is op het leren van de Nederlandse taal. In deze groepen zitten kinderen van alle nationaliteiten en leeftijden door elkaar. Het leuke aan het werken met deze kinderen vind ik dat het onderwijs heel erg gericht is op wat elk individu nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen, onderwijs op maat.
Ik heb ontzettend veel plezier in mijn werk, je zou het ook wel een hobby van me kunnen noemen!

Thessa Jungst

Groep 3 (di/wo/vrij) & Onderbouw & VVE coördinator/MT-lid (do)

Foto Thessa Jungst

Ik ben Thessa Jungst. Sinds 2006 ben ik werkzaam op deze fijne school. Veelal als leerkracht van de kleutergoep en sinds 2016-2017 als leerkracht van groep 3. De Roos is voor mij een fijne werkplek gebleven. Het ambitieuze team, de betrokken ouders en de goede sfeer die er heerst in de hele school hebben er mede voor gezorgd dat ik ondertussen al heel wat jaren met plezier voor de klas sta. Wanneer ik niet aan het werk ben, breng ik de dag het liefst door met mijn man en dochter. Bij voorkeur al slenterend over rommelmarkten of wandelen door de stad genietend van ons fijne Amsterdam. Dit schooljaar ben ik werkzaam als leerkracht van groep 3 en onderbouw coördinator.

Elly de Jong

Groep 4/5 (ma/wo/do/vrij)

Foto Elly de Jong

Hai! Mijn naam is Elly de Jong. Ik werk al heel lang met veel plezier in het onderwijs.

Veel jaren werkte ik met kleuters; ik vond het samen plannen maken en ideeën uitvoeren heerlijk. Ook het beginnende lezen (ontluikende geletterdheid) had mijn belangstelling, ik heb allerlei projecten gedaan rond dat onderwerp.

Nu werk ik alweer een tijd in de groepen 3, 4 of 5. Op deze school werk ik sinds 2010. Ik ben blij hier betrokken en enthousiaste collega’s te ontmoeten. Ik vind het prettig hier heel warme en fijne ouders te leren kennen, die veelal bereid zijn mee te helpen en mee te denken. Het is fijn met de kinderen samen plannen te maken, hard te werken én plezier te hebben.

René Stoeten

Groep 8 & coördinator IPC/W&T

timthumb.php?src=MjAxNy0wOC8xNTY5NzM4M18xMjg3NDc4ODM3OTc0OTE4XzY4MzU4Mzg3MzM2OTQ0NzI2OTlfbi5qcGc=&w=200&h=200

Hallo! Ik ben René Stoeten en werk sinds februari 2014 op de Roos. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier aan verschillende klassen in de bovenbouw les gegeven. Naast mijn werkzaamheden voor de klas ben ik ook lid van de MR, en ben ik IPC-coördinator bij ons op school. Vragen? Kom gerust eens langs.

Jannie ter Heide

Ondersteuning passend onderwijs (ma/di)

Foto Jannie ter Heide

Mijn naam is Jannie. Ik werk sinds mei 2010 op de Roos en heb de afgelopen jaren gewerkt als intern begeleider voor de midden- en bovenbouw en voor de nieuwkomers. Sinds schooljaar 2016/2017 houd ik me bezig met het bieden van ondersteuning rond passend onderwijs.

Voor mij is het een mooie uitdaging om samen met de leerkracht er voor te zorgen dat ieder kind dat krijgt wat hij/zij nodig heeft om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Dat kan zijn extra oefening/begeleiding omdat de leerling ergens moeite mee heeft. Dat kan zijn extra uitdaging omdat de leerstof hierin niet toereikend is. Om samen met de leerkracht het onderwijs passend te maken voor ieder kind.

Julia Lips

Groep 3 (ma/do) & Groep 1/2A (wo) & cultuurcoördinator (ICC)

Foto Julia Lips

Hoi! Ik ben Julia. Dit jaar wordt het tiende jaar dat ik op De Roos werk. Ik geef één dag les aan groep 1/2a (samen met Betty) en twee dagen aan groep 3 (samen met Thessa). Ik werk met veel plezier op De Roos! Mede door het gezellige team, de enthousiaste kinderen en de betrokken ouders.

Naast mijn werkzaamheden in de klas ben ik de Interne Cultuurcoördinator (ICC).

Sinds 2009 woon ik in Amsterdam. We boffen maar dat we in deze stad wonen. Want Amsterdam heeft zo veel moois te bieden. Interessante musea, prachtig straatbeeld, mooie parken, en zo veel meer!

Floor van Bork

Management assistent (ma/di-mi/do/vrij-mi) / Oudercontactmedewerker (di-ocht/vrij-ocht)

Foto Floor van Bork

Sinds april 2010 werk ik met plezier bij OBS de Roos. Ik ondersteun de directeur o.a. bij open dagen, rondleidingen, intakegesprekken met ouders van nieuwe leerlingen, eindredactie nieuwsbrieven en andere oudercommunicatie, administratief beheer LVS/ouderportaal, financiën, de website, de ouder communicatie App etc.

Op dinsdag- en vrijdagochtend werk ik ook (in dienst van Stichting AKROS) als oudercontactmedewerker voor de ouderkamer. Ik organiseer diverse voorlichtingen voor ouders van de voorschool en groep 1/2 o.a. rond VVE (voor- en vroegschoolse educatie).
Ik heb hiervoor jaren in het bedrijfsleven gewerkt op marketingcommunicatie afdelingen en een HBO-studie gevolgd in Amsterdam. Ik woon in A'dam samen met mijn man en zoon.

Martin de Rijk

Groep 7 (do/vrij)

Foto Martin de Rijk

Hallo, ik ben meester Martin.

Ik werk alweer heel wat jaren op de Roos, voornamelijk als leerkracht in de bovenbouw. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met fotograferen, muziek en film.

Zita Vermesi

Intern begeleider (di/woe)

Foto van juf Zita
Ik ben Zita Vermesi, 29 jaar, en werk sinds dit schooljaar 18/19 twee dagen per week als intern begeleider op De Roos. Afgelopen jaar heb ik mijn opleiding IB afgerond en ik heb ontzettend veel zin om alles wat ik daar geleerd heb nu in de praktijk te brengen.
De andere dagen van de week sta ik voor de klas op de Narcis Queridoschool in groep 6. Deze afwisseling vind ik erg fijn. Als u nog vragen heeft, kom gerust langs!

Betty van Zijtveld

Groep 1/2A (ma/di/do/vrij)

Foto Betty van Zijtveld

Hallo, ik ben Betty van Zijtveld en aan het begin van het schooljaar 17/18 begonnen op De Roos bij de kleuters van groep 1/2A.
Ik voel mij hier al helemaal thuis, dankzij fijne collega’s, betrokken ouders en geweldige kinderen.

Al ben ik al jaren juf, ik blijf genieten van de kinderen. Het is zo mooi om ze te zien groeien en ik wil ze zeker zoveel mogelijk laten ontdekken. Zelf hou ik van tekenen, lezen, de natuur en breng graag het plezier van boeken en creatief bezig zijn over.

Elin Crone

Groep 1/2B

Foto Elin Crone

Mijn naam is Elin Crone. Sinds februari 2018 sta ik voor groep 1/2B. Ik vind het super leuk om met kleuters te werken en samen met hun op ontdekking te gaan.

De Roos is voor mij al een bekende school, want zowel in mijn derde als vierde jaar van de PABO heb ik stage gelopen op De Roos. Ik vind het daarom ook onwijs leuk om nu te werken op deze gezellige school.

Marleen Hoeksema

Nieuwkomersondersteuning (ma/di/do)

Foto juf Marleen

Hoi! Mijn naam is Marleen Hoeksema. Sinds januari 2018 ben ik juf bij de Nieuwkomers. Wat een mooie en bijzondere doelgroep. De kinderen leren de Nederlandse taal zo snel! Ik vind het heel leuk om met deze kinderen samen te werken.


Vanaf november 2018 ben ik met zwangerschaps- en bevallingsverlof. Vanaf eind maart 2019 ben ik weer terug.

Gudrun Braeckmans

Groep 6 (ma), Groep 4/5 (di) & onderwijsondersteuner (do/vrij)

Foto Gudrun

Ik ben Gudrun Braeckmans. Sinds januari 2011 werk ik op De Roos als onderwijsondersteuner bij diverse groepen. Ik vind het heel boeiend om kinderen die extra hulp kunnen gebruiken op een aangename manier te ondersteunen.

Ik woon sinds 2003 in Amsterdam, samen met mijn twee kinderen. In mijn vrije tijd hou ik me vooral bezig met het bezoeken van waterpolotrainingen en waterpolowedstrijden waaraan mijn twee kinderen deelnemen. Verder vind ik het heel leuk om eens naar de bioscoop te gaan, te gaan zwemmen of een eindje te gaan fietsen.

Mohamed Sidali

Conciërge / Computerassistent

Foto Mohamed

Ik ben Mohamed en werk al sinds 1997 met veel plezier bij de Roos. De Roos is een fijne buurtschool.

Hester van Ballegoy

Groep Nieuwkomers 2 (di/do/vrij)

timthumb.php?src=MjAxNi0wOS9wb3J0cmV0Zm90b19oZXN0ZXIuanBn&w=200&h=200

Hallo! Mijn naam is Hester van Ballegoy. Sinds januari 2016 werk ik op de Roos bij de nieuwkomers.  Het mooie aan het werk in deze groep vind ik de variatie binnen de groep. Er zitten kinderen van verschillende leeftijden en nationaliteiten bij elkaar in de groep. Ook is het bijzonder te zien hoe snel de kinderen wennen aan hun nieuwe situatie. Ik ben blij dat ik een steentje bij kan dragen aan de ontwikkeling van deze kinderen.

 

Carlijn Renders

Beeldende Vorming (di)

timthumb.php?src=MjAxNy0wMi9mb3RvX2Nhcmxpam5fcmVuZGVycy5qcGc=&w=200&h=200

Hoi, mijn naam is Carlijn Renders en ik loop op De Roos rond als BeVo juf. Ik geef de kinderen van de groepen 2 tot en met 8 de vakken tekenen en handvaardigheid.

In 2014 ben ik voor de docentenopleiding op de Kunstacademie Minerva in Groningen geslaagd. Daarna ben ik naar Amsterdam verhuisd en heb ik voor de master Kunsteducatie gestudeerd. Naast De Roos, kun je me ook vinden op vier andere basisscholen in Amsterdam. Naast mijn docentschap ben ik ook werkzaam als freelance fotograaf, waarbij ik graag de natuur in ga. Meer weten? Kom gerust eens langs op dinsdag in het BeVo lokaal!

Marlies Franken

Groep Nieuwkomers 2 (ma/wo/vrij) & ondersteuning NK (do)

Marlies Franken

Ik ben Marlies Franken en werk al jaren met veel plezier in het onderwijs, waarvan de afgelopen 15 jaar op een Jenaplanschool in Edam in verschillende groepen. Sinds dit schooljaar heb ik de overstap naar De Roos gemaakt.

Ik wilde heel graag een nieuwe uitdaging aangaan in het nieuwkomersonderwijs. Ik werk 3 dagen in de NK2 groep en heb 1 dag ondersteunende taken. Het is een bijzondere groep, elke dag leer ik van de kinderen en zij (hoop ik…) ook van mij! De positieve sfeer op school en de onderlinge betrokkenheid tussen ouders, kinderen en leerkrachten is voelbaar en maken dat ik me zeer welkom voel op De Roos.

 

Niels van der Tuuk

Groep 6 (di/woe/do/vrij)

timthumb.php?src=MjAxOC0wMy9wYXNmb3RvX25pZWxzLmpwZw==&w=200&h=200

Ik ben Niels en geef les in groep 6. Ik heb op veel plekken in Nederland gewoond en ben inmiddels neergestreken in Amsterdam. Werken op De Roos is voor mij de ideale manier om deze stad te leren kennen. In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden in de musea en theaters die deze stad rijk is. Of ik zit met een dichtbundel op m'n balkon of in het park. Ik hou ervan om kinderen hun eigen verhaal te laten vertellen. Of ons gedeelde verhaal. Of een mooi verhaal uit de dikke duim.

Marienke Booij

Groep Nieuwkomers 1 (do/vrij) / nieuwkomersondersteuning (ma/di)

Marienke Booij

Ik ben Marienke Booij en ben zo'n 20 jaar juf. Ik heb voornamelijk in het speciaal onderwijs gewerkt, met kinderen met gedragsproblemen en met blinde en slechtziende kinderen. Ook heb ik een paar jaar op een asielzoekersschool gewerkt.

Ik sta één dag voor groep 6 en werk drie dagen bij de nieuwkomers. Ik vind het heel leuk om hier te werken. De Roos is zo'n goeie school! De sfeer is ook heel positief waardoor de kinderen alle kans krijgen om zich te ontwikkelen en zichzelf te zijn.

Jeroen van der Laan

Vakleerkracht Bewegingsonderwijs (di/do)

Foto Jeroen

Ik ben Jeroen van der Laan en werk sinds augustus 2013 met veel plezier op de Roos.

Ik geef bewegingsonderwijs aan de groepen 3 t/m 8. Ook ben ik coördinator van de naschoolse sportactiviteiten. Ik vind het fijn om met sporten bezig te zijn.

Simone Smak

Onderwijsondersteuner taal (ma, woe en vrij)

timthumb.php?src=MjAxOC0wOS9mb3RvLXNpbW9uZS5qcGc=&w=200&h=200

Hoi, mijn naam is Simone en ik ben 27 jaar. In september van dit jaar ben ik begonnen op De Roos. Ik geef voornamelijk taalondersteuning aan nieuwkomers en ex-nieuwkomers. Eerder heb ik Nederlandse lessen gegeven in een asielzoekerscentrum en als taalassistent gewerkt op een Franstalige middelbare school in België. Ik vind het heel leuk en interessant om kinderen te volgen in hun (taal)ontwikkeling en hen op een plezierige, maar leerzame manier de ondersteuning te bieden die zij nodig hebben.

Attie Kooij

Peuterleidster

Foto Atty Kooij

Ik ben Attie Kooij en werkzaam als juf van de peuterspeelzaal. Ik ben pedagogisch medewerker in de voorschool van De Roos maar in dienst van Stichting AKROS.

We werken nauw samen met basisschool de Roos om kinderen van twee en half tot vier jaar zo goed mogelijk voor te bereiden op hun kleutertijd in groep 1 en 2.

Juist het werken met deze leeftijdsgroep vind ik heel fijn omdat ze nog zo klein en ontroerend schattig zijn. Een groot deel van mijn werk bestaat er uit om de ouders te helpen vertrouwen te hebben in ons. Hen te overtuigen dat we de kinderen veiligheid en een rijke speel- en leeromgeving te bieden hebben. Mijn grootste uitdaging in het werk is de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden in hun (taal)ontwikkeling.

Titia Bloemhof

Muziek (vrij)

Foto Titia Bloemhof

Ik ben Titia Bloemhof, muziekdocent en afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam. Muziek is mijn passie en ik vind het ontzettend leuk deze passie te delen met hele jonge mensen. Sinds 2012 werk ik op De Roos en voor Muziekschool Aslan. Elke vrijdag krijgen de leerlingen van de Roos onder schooltijd muziekles van mij.

Samen zingen en samen muziek maken is een bijzondere ervaring. Muziek verbroedert en verbindt.

Leerlingen die laten zien dat ze bijzonder veel van muziek houden, kunnen vrijdag -deels na schooltijd- ook meespelen in de schoolband. (Helaas heb ik daarin een beperkt aantal plaatsen).

Jeroen Vos

Groep 7 (ma+di)

timthumb.php?src=MjAxOS0wMi9qZXJvZW4tdm9zLmpwZw==&w=200&h=200

Mijn naam is Jeroen Vos en ik ben zij-instromer bij De Roos. Ik heb eerst een paar maanden stage gelopen. Dat is zo goed bevallen dat ik vanaf 1 februari 2019 met een speciaal leer- en ervaringsprogramma ben gestart om meester te worden.
Juf Marieke Hollander van groep 7 is mijn mentor. Ik ga ook in andere groepen ervaring opdoen en lesgeven. Ik mijn ‘vorige leven’ deed ik Personeel en Organisatie werk en heb lang in Amsterdam gewerkt, waar ik ook met veel plezier (samen)woon.

Ik vind het belangrijk dat kinderen goed onderwijs krijgen en dat we met elkaar (school en ouders) voor de toekomst van deze prachtige stad ons best moeten doen, zeker in deze tijd.
Mijn inspiratiebronnen zijn Eberhard van der Laan, Juf Kiet en Nieuwkomers.
Ik ervaar De Roos als een hele prettige school met een goede sfeer met een leuk en gemotiveerd team met vooral inspirerende kinderen, die graag willen leren.
Wie weet komen we elkaar in de klas of in de school tegen, ik verheug mij hierop!