Groep 3- De grote rekendag

Afgelopen woensdag 2 april hebben we met de school de grote rekendag gehad.
Hier een korte impressie hoe het is geweest in de groep.

We begonnen met een gezamelijke activiteit op het schoolplein met de groepen 3 t/m 8 en de nieuwkomers groepen.
Hier gingen we al dansend onderzoeken welk stuk fruit en welke groente de meeste kinderen het lekkerst vonden en ook hoeveel boterhammen we ongeveer per dag eten.

In de klas gingen we verder met grafieken maken. We gingen onderzoeken welke kleur het meest gekozen werd en welke het minst. Welke muziek we het leukste vinden of bijvoorbeeld hoelaat je ongeveer naar bed gaat.
Hiervan hebben we een grafiek gemaakt. Natuurlijk kwamen we allemaal woorden tegen die we meteen even hebben opgeschreven voor de uitleg en met herhaling om te onthouden.

Na het buitenspelen hebben we in de klas een parcour afgelegd. Dit deden de kinderen helemaal zelf. Het ging super goed. En het was ook nog is heel gezellig.