Links

Op deze pagina staan handige links naar leuke en leerzame sites om thuis met de kinderen (of zelf) te oefenen.

Websites voor ouders:

www.mijnkindonline.nl

www.thuisintaalenrekenen.nl
Deze website helpt op verschillende manieren om je kind te ondersteunen bij taal en rekenen.

www.digibewust.nl

www.kinderconsument.nl

www.surfsafe.nl

www.weetwatzegamen.nl

Diverse educatieve sites voor de kinderen zelf:

www.spelletjesplein.nl
Een overzicht met online spelletjes met (meestal) een educatief element. Elk spelletje is voorzien van een beknopte speluitleg. Deze uitleg kan ook hardop worden voorgelezen.

www.meestermichael.nl
Diverse leerzame spelletjes van verschillende sites. Handig gerangschikt per basisschoolgroep.

www.leestrainer.nl
Deze site is om je voor te bereiden op de CITO-toetsen van alle groepen. Links op de site vind je voorbeeldtoetsen per groep.

www.schooltv.nl/nudn (vanaf groep 5)

www.schooltv.nl/hbb (vanaf groep 3)

www.schooltv.nl/koekeloere (kleuters)

www.hetklokhuis.nl
Leuke en leerzame filmpjes over diverse onderwerpen.

www.willemwever.nl

www.zappelin.nl

Rekenen:

www.rekenweb.nl
Deze site heeft leuke rekenspelletjes voor alle leeftijdsgroepen.

www.rekenbeter.nl
Wie zich (gratis) aanmeldt op deze website, krijgt elke werkdag 3 sommen per e-mail toegestuurd. Handig voor leerlingen vanaf groep 7 om thuis te oefenen.

www.beterrekenen.nl
De website is voor iedereen vanaf groep 7 die problemen heeft bij het dagelijkse rekenen. Wie zich (gratis) aanmeldt op deze website, krijgt elke werkdag een reminder voor rekenopdrachten per e-mail toegestuurd.

Taal:

www.jufmelis.nl
Op deze site kan je allerlei Nederlandse taaloefeningen doen en ze worden direct voor je nagekeken. Geschikt vanaf groep 6, voor de middelbare school of voor volwassenen zelf.

www.beetjespellen.nl
Beetje Spellen is bedoeld voor leerlingen van de basisschool (vanaf groep 3 zodra ze kunnen lezen), mensen met dyslexie, nieuwe Nederlanders die een andere moedertaal hebben en mensen buiten Nederland die Nederlands willen leren.  Wie zich (gratis) aanmeldt op deze website, krijgt elke werkdag een reminder voor spellingopdrachten per e-mail toegestuurd.

www.beterspellen.nl
De website is voor iedereen (vanaf groep 7 en 8) die problemen heeft bij het dagelijkse spellen. De meest gemaakte fouten komen aan de orde. Wie zich (gratis) aanmeldt op deze website, krijgt elke werkdag een reminder voor spellingopdrachten per e-mail toegestuurd.