Muzieklessen

Alle groepen op de Roos hebben één keer in de week muziekles. De kinderen blijven in de klas en maken een hoefijzer-opstelling, de vakleerkracht komt met het nodige materiaal naar de klassen toe. De muziekles van de groepen 1/2 duurt 30 minuten, de overige groepen hebben 45 minuten muziekles. Zingen is het belangrijkste onderdeel van de lessen: vanuit de liederen die we zingen werken we aan de muzikale elementen, zoals ritme, tempo, notatie en dynamiek. Maar we gebruiken ook instrumenten en regelmatig dansen we.

Getalenteerde kinderen krijgen de kans om hun vaardigheden verder te ontwikkelen in de Talentband. Die komt één keer in de week bij elkaar. Omdat dit een kleine groep is, is er meer ruimte voor individuele aandacht. Het idee is echter om een echte 'band' te vormen, waarbij samenspelen centraal staat. De leden van de Talentband ontwikkelen zelfstandigheid in het samenspelen doordat zij optredens verzorgen.

De instrumenten die we gebruiken op de Roos zijn:

Keyboard, xylofoon, gitaar, darbuka, triangel, tamboerijn, stokken, shaker (zeg: sjee-ker), woodblock (zeg: woedblok) en boomwhacker (zeg: boemwekker).

Percussie is een verzamelnaam voor allerlei kleine slaginstrumenten. De darbuka behoort tot de percussie instrumenten, maar de tamboerijn, triangel, stokken, shaker, boomwhacker en woodblock ook!