Scholierenvergoeding

De Scholierenvergoeding is een bedrag dat u als gezin via de gemeente Amsterdam kunt krijgen voor schoolgaande kinderen van Amsterdamse ouders met een laag inkomen. Met het geld kunt u (een deel van) de kosten voor school, sportactiviteiten en culturele activiteiten van uw kind betalen.

U vraagt deze vergoeding zelf aan via de gemeente Amsterdam, dus niet bij de school van uw kind.

De volgende kosten kunt u met de Scholierenvergoeding betalen:

• schoolkosten (bijvoorbeeld schoolreisjes);
  • kosten voor sportieve activiteiten (bijvoorbeeld contributie sportverenigingen, sportkleding, sportschoenen);
  • kosten voor culturele activiteiten (bijvoorbeeld muziekles of theater- of bioscoopbezoek);
  • kosten voor bijv. bijles of huiswerkhulp.

Let op:

De scholierenvergoeding volgt het schooljaar.
Scholierenvergoeding aanvragen voor schooljaar 2015/2016 kan niet meer.
Scholierenvergoeding aanvragen voor het huidige schooljaar 2016/2017 kunt u  doen vanaf nu tot en met 31 mei 2017.

U heeft bij die aanvraag ook altijd betaalbewijzen nodig van de door u al gemaakte kosten. Vraag hier dus naar bij de school of bij de sportclub e.d. en zorg dat u bij online betalen via uw bankrekening altijd een duidelijke omschrijving aangeeft zodat u bijv. ook een print van uw bankafschrift als bewijs kan laten zien. En zorg dat u uw bijdragen voor het huidige schooljaar 2016/2017 al tijdig betaald hebt aan school. Dus al voor het indienen van uw aanvraag.

Wilt u weten of u in aanmerking kunt komen voor deze vergoeding? Of hoe u de vergoeding kan aanvragen? Klikt u dan op deze link van de gemeente Amsterdam.

U kunt via bijvoorbeeld de ouder- en kindadviseur (zij start vanaf 1 oktober 2016) voor De Roos eventueel ook hulp vragen rond het indienen van deze aanvraag.

Het Jeugdsportfonds
Is de bovenstaande scholierenvergoeding va de gemeente Amsterdam niet voldoende voor alle onkosten voor uw kind? Dan kan een tussenpersoon (bijvoorbeeld de ouder- en kind adviseur) voor u ook een bijdrage aanvragen bij bijvoorbeeld het Jeugdsportfonds. Kijk voor meer informatie hierover op de website van het Jeugdsportfonds. Klik hier.

Tegemoetkoming scholieren
Er is ook een landelijke regeling tegemoetkoming scholieren. Kijk voor meer informatie op de website van DUO. Klik hier.