Schoolkamp Texel 2013

Verslag dag 2:

Dinsdag 18 juni

Wij zijn naar het juttersmuseum gegaan we hebben veel geleerd wat je mag pakken en niet pakken als je iets ziet op het strand. De man had leuke verhalen. Toen gingen we naar de garnalenboot. We zagen zeehonden en we gingen garnalen eten. We mochten ook vissen meenemen, bijvoorbeeld sardinen, krabben, oorkwallen, botjes, garnalen en zeesterren. Veel kinderen hebben wat zeesterren mee. We hebben erna gebarbecued. Was erg lekker. Daarna had iedereen tijd voor zichzelf. Straks is bonteavond. Iedereen verheugd zich erop. We hebben dan een disco en kampvuur.

Verslag dag 1:

Beste ouders van De Roos,

Op 17 tot en met 19 juni hebben we schoolkamp, samen met groep 7 & 8.
Als eerste gingen we met de tram naar het station, vanaf daar met de trein naar Den Helder, daar pakten we weer de bus naar de boot en vervolgens zijn we met de boot naar Texel gaan varen. Daar aangekomen huurden we fietsen en gingen we naar ons kamphuis fietsen.

Toen we er waren gingen we onze bedden opmaken en onze koffers uitpakken (meester Mark had ze met de auto naar het kamphuis gebracht zodat we er niet mee hoefden te fietsen).

Toen iedereen klaar was met uitpakken enzo gingen we weer fietsen, maar deze keer naar het strand! En dat was heel leuk. We gingen zwemmen en zonnen en een paar kinderen deden een zand- en watergevecht. Het was best koud, maar toch hebben we doorgezet en doorgespeeld in het water. Toen was iedereen klaar en gingen we weer terug.

We waren weer terug bij het kamphuis en iedereen had even tijd om te douchen en je een beetje fris te maken. Daarna had je de tijd om iets voor jezelf te doen, wat je maar wilde.

Sommige kinderen hadden corvee, dat houdt in dat je moet helpen met o.a. helpen met eten maken, de tafels dekken, afruimen etc. De corvee-kinderen hadden samen met juf Gudrun en meester Martin spaghetti bolognese klaargemaakt. Het smaakte heerlijk!!!

Wat we verder gaan doen leest u morgen.

Let op: de foto's worden in de loop van het nieuwe schooljaar 2013/2014 weer verwijderd om weer ruimte in het CMS te krijgen. Wil je een foto bewaren, sla deze dan lokaal op. Klik hiervoor met je rechtermuisknop op de foto en vervolgens 'save as' of 'bewaar als'.