Themaweek Afrika 2013

Vrijdag 15 maart is onze themaweek begonnen. Het gaat dit jaar over Gambia in Afrika. Deze week gaan alle groepen kunst maken in de klas om te verkopen. We houden vrijdagmiddag 22 maart vanaf 15:00 uur een afsluitende markt bij ons op school waar we de kunstwerken gaan verkopen. Op deze markt zal ook een rad draaien met mooie prijzen, er wordt gemasseerd, er is een grabbelton en er zijn nog veel meer leuke activiteiten. Hierbij komen ook veel ouders helpen met bijvoorbeeld verkoop van zelfgemaakte hapjes, schminken en de verkoop van al ons ingezamelde speelgoed.

De opbrengst van de markt gaan we gebruiken om muziekinstrumenten kopen voor een basisschool in Gambia. Het belooft een groot feest te worden! Ouders en buurtbewoners zijn allemaal welkom!

Wat verhalen van dag tot dag:

Start: Vrijdag 15 maart
Alle groepen hebben een korte film gezien van de school uit Gambia. Klik hier voor de link naar dit filmpje op Youtube.
Om kwart voor 11 hebben de groepen in verschillende klassen ook speciale workshops gehad om alvast wat meer te weten te komen over Afrika. Ook hebben sommige groepen al een percussie workshop gekregen van juf Titia, onze muziekdocente van muziekcentrum Aslan. Volgende week krijgen alle groepen een percussie les.
Uit groep 8 heeft Natalia een hele mooie flyer/ poster gemaakt om ook mensen uit de buurt uit te nodigen voor de markt op vrijdag 22 maart.

Maandag 18 maart
Vandaag zijn we begonnen met kunst maken in de klas. In de kleutergroepen worden er verschillende dingen gemaakt zoals: Afrikaanse maskers, samba ballen en kettingen van kralen.
In groepen 5 en 6 worden hele mooie doosjes gemaakt, leuk om je sieraden in op te bergen.
Groep 7 is niet alleen omgetoverd in een jungle maar ze zijn ook bezig met hele leuke muziek instrumenten.
Zo wordt er hard gewerkt om het allemaal af te krijgen voor de markt op vrijdag.

Dinsdag 19 maart
Sommige groepen hebben vandaag hun eerste percussie les gehad en het klonk al heel goed.
Groep 3 is bezig met Afrikaanse schilderijen en groep 4 maakt Afrikaanse bordjes.
De mooie Afrikaanse muziek is vanuit te gang te horen als we met z'n allen in de middag aan het knutselen zijn.
Ook op de foto's is te zien hoe goed er wordt samengewerkt, wat leuk. Deze foto's blijven staan tot december 2013. darana worden ze van de site weggehaald.

Woensdag 20 maart
In de gang staan deze week ook manden waar iedereen zijn speelgoed, boeken of spelletjes in kan leggen die hij niet meer gebruikt. Deze gaan we vrijdag ook verkopen op de markt.
Er staan drie manden in de gang en deze drie manden zitten helemaal vol met spullen, hartelijk bedankt.

Donderdag 21 maart
Vandaag is de voorverkoop van de geldkaarten voor de markt morgen.
Ook kwamen de groepen bijelkaar om elkaar te vertellen wat ze deze week hebben gedaan en wat ze hebben geleerd over Afrika.
Heel leuk want we doen dit op een cooperatieve manier. Zo leren we elkaar meteen nog beter kennen.
Groep 8 heeft vandaag in de buurt alle flyers uitgedeeld. En we staan met een advertentie in de Echo.
Druk, druk, druk wat wordt er hard gewerkt.

Vrijdag 22 maart
Vandaag is de grote dag. In de ochtend krijgen sommige groepen nog een percussie les en de laatste kunstwerken worden afgemaakt.
Vanaf half 2 zijn er heel veel ouders die ons helpen om de markt klaar te zetten. Het is nu al een grote gezelligheid.
Om 3 uur is de markt open en het lijkt de Albert Cuyp wel. Heel druk en er wordt heel veel verkocht.
Er zijn door ouders heel veel hapjes gemaakt en de kunstwerken zien er prachtig uit.
Het administratie kantoor is omgetoverd in een massage ruimte van groep 4 en het rad draait voor de fantastische prijzen.
Wat een succes, wat gezellig en wat een opbrengst.

Maandag 22 april
Vorige week hebben we van het ingezamelde bedrag de spullen voor Gambia gekocht.
Het bedrag was zo hoog dat we:
2 grote muziekkisten hebben gekocht voor elke bouw een.
Kleurpotloden, verfflessen, kwasten en papier.
Dit alles wordt vandaag verzonden op een pallet, per boot naar Gambia.
Een foto van de creatieve spullen kunt u bij de rest van de foto's onderaan bekijken.
We proberen zo snel mogelijk foto's te laten zien uit Gambia.