Themaweek oma's en opa's 2014

Ook dit jaar hebben we een themaweek. Het thema is: opa's en oma's.
We zijn vrijdag 14 maart gestart met een feestelijke opening waarbij de kinderen en de leerkrachten verkleed mochten komen als opa's en oma's. Twee enthousiaste oma's zijn die vrijdag ook de klassen langsgegaan om daar over vroeger te vertellen.

De hal beneden is deze week in oudere sferen ingericht door de thema werkgroep. Tijdens de themaweek worden beneden de zelf versierde lijstjes met foto's van opa's en oma's van de kinderen opgehangen.

De kleutergroepen zijn afgelopen maandag naar het Amsterdam Museum geweest en hebben daar kunnen zien met welk speelgoed opa's en oma's vroeger speelden. Dit als onderdeel van een educatief programma van het museum speciaal voor de groepen 1/2. Een mooi museum om in het weekend ook zelf eens langs te gaan!

Verder regelt elke leerkracht in deze themaweek zijn of haar eigen opa en oma lesprogramma in de groep. Dus de les-activiteiten verschillen per klas. Vraag er vooral eens naar bij de kinderen of de leerkracht.

Vrijdagmiddag 21 maart zijn opa's en oma's tussen 13:15 en 15:00 uur welkom in de klas om te komen kijken naar wat de kinderen hebben gemaakt, om mee te spelen met oud hollandse spelletjes of bijvoorbeeld om zelf iets te vertellen over vroeger. Ook dit programma zal per klas verschillen. De kinderen van de desbetreffende groep bedenken namelijk zelf in overleg met hun leerkracht wat zij die middag gaan doen. Moeten de opa's of oma's even wachten of willen ze op een rustig plekje bijkomen? Dan zijn ze die middag tussen 13:15 en 15:00 uur ook welkom in de ouderkamer voor een kop koffie of thee.

Onderaan deze pagina staan een aantal foto's van activiteiten. Er volgen er nog meer gedurende de week. Deze foto's blijven op de website tot de volgende themaweek (waarschijnlijk tot maart 2015), daarna worden ze weer verwijderd.
Wilt u een bepaalde foto bewaren? Als u op de foto zelf staat klikt u op de rechtermuisknop en dan op 'afbeelding opslaan als' of 'save as'.