Verjaardagen en gezonde traktaties

Een verjaardag is voor een kind een hele happening. Ook op onze school wordt dit in de klas gevierd. Het is belangrijk dat u van tevoren doorgeeft aan de leerkracht wanneer uw kind de verjaardag wil vieren met een traktatie voor de klas. Wilt u er alstublieft ook op toezien dat de traktatie niet te groot is (één stuk) en bestaat uit gezonde voeding?

We hebben van de GGD ook een speciale rode map gekregen met daarin allerlei tips voor gezonde en leuke kindertraktaties. Kijk deze map vooral eens door. De map ligt voor u ter inzage in de ouderkamer. Of klik hier voor een digitale versie van de map. Via onderstaande websites kunt u ook veel tips terugvinden over gezonde traktaties:

Om het verjaardag vieren nog wat extra’s te geven mag uw kind ook bij de andere klassen langs om de leerkrachten -ook op iets gezonds- te trakteren. Dit gebeurt ’s ochtends voor de lunchpauze.

De leerkrachten zelf vieren hun verjaardagen op geheel eigen wijze. Per klas kan dit verschillen.

In de fotogallery onderstaand ziet u leuke voorbeelden van gezonde traktaties die we hier op school al hebben gezien.