Warme Truiendag 2013

De Anas Warme Truiendag 2013 is vandaag! De Anas warme truiendag is een jaarlijks terugkerende dag waarop we als school aandacht besteden aan het milieu, en met name milieubesparingen. Elke klas is vanochtend begonnen met een extra lesje hierover.

Groep 7 en 8 hebben vanochtend ook een gastspreker van Greenpeace gehad. Josje Henkelman heeft inspirerend verteld over Greenpeace en milieubesparingen.

De Ouderraad deelde tijdens de kleine pauze warme chocomelk en ontbijtkoek uit om weer een beetje op te warmen.

Groep 1, 2 en 3 hebben in de ochtend alvast de speelzaal warm gedanst. Janice en Anas waren de DJ's van de ochtend. Toen we begonnen was het 8 graden in de speelzaal, aan het eind van de disco 17 graden! En dat zonder een verwarming.

In de middag werd er gedanst door groep 4 tot en met 8 in de disco. Buiten was het 5 graden, binnen begonnen we op 13 graden en na een uurtje dansen was het 22 graden! En dat met de ramen nog open.

Er was ook een prijsvraag waarbij er een prijs was voor het beste idee om onze school nog milieuvriendelijker te maken. Salma uit groep 4 vindt dat we gras op het dak moeten laten groeien zodat we meer zuurstof in de wereld brengen. Wat een goed idee! Ayoub uit groep 7 vindt dat we meer lessen over natuur en milieu moeten opnemen in het rooster om ons allemaal milieubewuster te maken. Ook voor hem hebben we een prijsje. De beste ideeën komen van Mariam uit groep 8: Alle leerkrachten op de fiets in plaats van met de auto, leerlingen moeten zich (via school) aanmelden bij Greenpeace of een dergelijke organisatie en de school moet al het afval gaan scheiden. Fantastisch toch?